Bršljan & Bokvica

Kombinacija bršljana i bokvice svojim sinergističkim dejstvom smanjuje osećaj nadražaja i grebanja u grlu i deluje umirujuće na glasne žice. Ovaj efekat se povećava kada se primenjuju u formulaciji kao pastile koje se polako otapaju u ustima i tako omogućavaju produženo delovanje u usnoj duplji i grlu.

List bršljana koristi se interno kod kašlja i bronhitisa, a pripisuje mu se i hepatoprotektivno dejstvo. Sadrži veliki broj lekovitih supstanci koje utiču na naš respiratorni sistem tako što rastvaraju sluz u bronhijama kako bi se olakšalo iskašljavanje. List bršljana takođe podstiče opuštanje mišića bronhija te tako omogućava lakše disanje i umiruje kašalj. Zahvaljujući ovim lekovitim svojstvima, bršljan se preporučuje osobama koje imaju ozbiljnijih respiratornih problema poput bronhitisa, astme, zapaljenja grla i hronične opstruktivne bolesti. List bokvice deluje antimikrobno, sekretolitički i spazmolitički. Sadrži velike količine vitamina (najviše A, C i K) kao i visok nivo gvožđa i kalcijuma. Sadrži antimikrobna i antibakterijska svojstva pa se preporučuje za jačanje imuniteta.

Bokvica je i izuzetno efikasna za izbacivanje toksina iz organizma. U borbi protiv kašlja, bokvica podstiče isušivanje viška sekreta i podstiče njegovo izbacivanje kako bi se zaštitila pluća i sprečile ozbiljnije komplikacije.

 Preporuka za konzumaciju:

 2-3 pastile dnevno polako otopiti u ustima.

Aktivni sastojci 3 pastile
Suvi ekstrakt lista bokvice (Plantago lanceolata) 8:1 20 mg
Suvi ekstrakt lista bršljana (Hedera helix) 8:1 20 mg

Sredstva za povećanje zapremine (sorbitol, manitol), kiseline (vinska, limunska,
jabučna), suvi ekstrakt lista platana, suvi ekstrakt lista bršljana, arome, protiv zgrušavanja.

UPOTREBA: 2-3 pastile dnevno. Polako rastvorite pastu u ustima. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i a Zdrav način života. Preporučena dnevna doza ne bi trebalo da bude premašila. Držati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen za decu mlađu od 12 godina, trudnice i dojilje i osobe preosetljive na bilo koji od njegovih sastojaka. Prekomerna upotreba može izazvati laksativan efekat. Čuvati zaštićeno od vlage na temperaturi ispod 25 °C.

Sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol, manitol, kiseline: vinska, limunska, jabučna, suvi ekstarkt lista bršljana, suvi ekstrakt lista bovice, aroma, sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum stearat.

UPOTREBA: 2-3 pastile dnevno polako otopiti u ustima.
Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Čuvati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat. Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od vlage.