C Vitamin & Cink

Važno je znati da Vitamin C i zinc (cink)  imaju važnu ulogu u ishrani, imunom odgovoru i očuvanju zdravlja. Kod povećane aktivnosti imunog sistema, kao što je akutna infekcija respiratornog sistema, stvaraju se milioni novih imunih ćelija, a povećava se potreba za vitaminom C i cinkom.

Naš imuni sistem počinje da se bori protiv infekcije.

Sa druge strane, cink je mineral sa značajnom i raznolikom ulogom u organizmu, prisutan je u svim tkivima u telu. To je element koji je neophodan za normalan rast i razvoj, kognitivne funkcije, očuvanje plodnosti, zarastanje rana i pravilnu funkciju imunog sistema. Cink doprinosi očuvanju zdravih kostiju, vida, kose, kože i noktiju.

Veliki broj različith preparata koji podižu imunitet na svetskom tržistu predstavio je i za naš razvojni tim veliki izazov. Savladati razvoj virusa, lekom ili dijetetskim proizvodom, predstavlja imperativ farmaceutske i parafarmaceutske industrije danas. Ovo je zadatak svih nas, složićemo se!

Analizom je utvrđeno da od svih sojeva virusa čovek najčešće biva izložen grupi rhinovirusa. Virusi ove grupe čine osnovu ugrožavanja našeg imuno sistema.

Kliničku sliku pacijenta koji je oboleo od rhinovirusa često nazivamo prehladom, ali da li je to naivno kao što zvuči? Rhinovirus nas čini malaksalim i muči naše telo. Napada respiratorne organe, sinuse, usnu duplju, dok izaziva bol u grlu, glavobolju, sinusitis, curenje nosa, povišenu temperaturu.

Usled nepravilnog lečenja ovakvih kliničkih simptoma telo često biva napadnuto i raznim infekcijama. Prepoznali smo projektni zadatak, a odmah nakon toga i aktivne materijale, Cink i vitamin C. Cink je nauci na dohvat ruke bio decenijama, čekajući u redu da bude primećen. A onda svetlosnom brzinom postao je suvereni vladar reketa našeg organizma kada je nauka odlučila da mu pruži šansu za pogodak u igri. Cink se nalazi u preko 300 elemenata u prirodi, naš tim prepoznao je Cink-oksid kao najbolji Cinkov varijetet.

Zanimljivo je to sto je on je poluprovodnik, a poseduje izuzetno visoku pokretljivost elektrona. Osnovni zadatak ovog projekta kao i veliki izazov Packom tima je, da što je moguće duže zadržimo Cink Oksid u usnoj duplji, te otuda i napomena u deskripciji kod načina konzumacije našeg proizvoda, “polako otapati u ustima”. Zadržavanje Cinka u ustima je dakle imperativ za održavanje kontakta izmedju aktivnih materijala i ćelija  sa kojima je virus već ušao u sukob. Sve ćelije gornjeg respiratornog sistema Cink će obaviti svojom opnom i sačuvati ih od virusa (rinovirusa). Ovaj fenomen borbe Cinka versus rinovirus je tema mnogih naučnih radova ali je način odbacivanja virusa usled sukoba sa ćelijom koja ima opnu od cinka nauci ostao potpuno nepoznat. U skladu sa tim, mi u Packomu možemo osetiti miris pobede koji nam još jasnije podiže jedra visoko. Naše pastile sa aromom mandarine poseduju veći procenat tvrdoće u odnosu na naše ostale proizvode i sporije se otapaju u ustima što za rezultat ima duži boravak cink oksida u usnoj duplji  te je on dostupniji ćelijama gornjeg respiratornog sistema.

Preporuka za konzumaciju:

 2-3 pastile dnevno, poželjno konzumirati pastile odjednom.

Deca starija od 3 god.  1 pastila dnevno.

Naše pastile se mogu konzumirati svakodnevno i preventivno ali će najbolji efekat cink imati ako ga konzumirate tokom virusne infekcije.

Aktivni sastojci 2 pastile %NRV*
Vitamin C 60 mg 75%
Cink 15 mg 150%

Sredstvo za povećanje zapremine (sorbitol, manitol), kiseline (vinska, limunska,
jabučna), L-askorbinska kiselina, cink oksid, arome, sredstvo protiv zgrušavanja
(magnezijum stearat), boja (beta karoten)

UPOTREBA: Deca starija od 3 godine: 1 pastila dnevno. Odrasli: 2 pastile dnevno. Polako rastvorite pastu u ustima. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i a Zdrav način života. Preporučena dnevna doza ne bi trebalo da bude premašila. Držati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen za decu mlađu od 3 godine i osobe preosetljive na bilo koji od njih sastojci. Trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa a lekara pre uzimanja preparata. Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat. Čuvati zaštićeno od vlage na temperaturi ispod 25 °C.

Sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol, manitol, kiseline: vinska, limunska, jabučna, L-askorbinska kiselina, cink oksid, sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum stearat.

UPOTREBA: Upotreba: 2 pastile dnevno polako otopiti u ustima.
Dodaci ishrani nisu zamena za uravnotezenu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Čuvati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat. Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od vlage.