Whole SODA

Whole Soda protiv gorušice,otkriće današnjice

Prema poslednjim statističkim podatcima, u Evropi 44 odsto osoba oseća gorušicu barem jednom mesečno, jednom nedeljno oseća 12 odsto, dok je 5 odsto oseća svakodnevno. Danas se smatra da oko 20 odsto odraslog stanovništva svakodnevno pati od gorušice. To zaista zahteva efikasnost u pronalasku adekvatnog načina da na svakodnevnom nivou iz upotrebe isključimo  klasične antacide. „Kod  određenih serija lekova sa supstancom ranitidin-hidrohlorid otkrivene su nečistoće“, naveli su za BBC iz Agencije za lekove.
Suštinski, postoji sumnja u ispravnost kvaliteta i to je jasno,a šta je ono što mi možemo uraditi?  Možemo pokušati da dođemo do adekvatnog,proverenog načina da efikasno i  trajno rešimo problem u čovekovu korist.

Osnovni uzrok gorušice je nepravilan rad donjeg sfinktera jednjaka koji se nalazi na mestu gde se jednjak sastaje sa želucem. Sfinkter se otvara da bi propustio hranu ili da omogući podrigivanje, pa se potom zatvori. Ako se sfinkter otvara više puta, ili se ne zatvara dovoljno čvrsto, kiselina iz želuca može da dospe u jednjak i izaziva gorušicu.

Svaka druga ili treća trudnica, u poslednja dva trimestra trudnoće, ima problem sa kiselinom u želucu odnosno sa gorušicom. Prepoznajemo tu pojavu kao prirodnu i uobičajenu. Kiselina u trudnoći se javlja iz više razloga. Pre svega, za trudnoću je tipično usporeno varenje ali i slabljenje sfinktera (mišića) koji se nalazi između želuca i jednjaka. Zbog usporenog varenja hrana se duže zadržava u želucu, a usled slabljenja sfinktera, višak kiseline iz želuca lako nalazi svoj put do jednjaka. Digestivni sokovi, hlorovodonična kiselina i enzim pepsim iz želuca prelaze u donji deo jednjaka i time izazivaju velike neprijatnosti trudnicama.
Razlog usporenog varenja kod trudnica leži u povišenom nivou progesterona, ženskog polnog hormona koji je deset puta viši u odnosu na stanje kada žena nije trudna.

Nakon brojnih obavljenih istraživanja, došli smo do rešenja globalnog problema ljudi u našoj okolini. Whole Soda je inovativna  zamena za sve već viđene antacide,  blokatore histaminskih H2 receptora. Činjenica je da se  jako retko  možemo sresti sa neželjenim dejstvima lekova za suzbijanje gorušice,ali to ne znači da  ne postoje.

Aktivni sastojci 3 pastile %NRV*
Kalcijum (kao kalcijum-karbonat) 216mg 27%
Magnezijum (kao magnezijum-oksid) 60mg 16%

Sredstva za povećanje zapremine (sorbitol, manitol), kiseline (vinska, limunska, jabučna), suvi ekstrakt listova platana, suvi ekstrakt lista žalfije, arome, sredstvo protiv zgrušavanja (magnezijum stearat).

UPOTREBA: Deca preko 12 godina: 1-2 pastile dnevno. Odrasli: 2-3 pastile dnevno. Polako rastvorite pastu u ustima. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i a Zdrav način života. Preporučena dnevna doza ne bi trebalo da bude premašila. Držati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen za decu mlađu od 12 godina, trudnice i dojilje i osobe preosetljive na bilo koji od njegovih sastojaka. Prekomerna upotreba može izazvati laksativan efekat. Čuvati zaštićeno od vlage na
temperatura ispod 25 °C.

Sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol, magnezijum-oksid, prirodna aroma mente, sredstvo protiv zgrudnjavanja magnezijum-stearat, kalcijum karbonat.
UPOTREBA: 1 do 2 pastile, 3 puta dvnevno, posle obroka rastopiti u ustima. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece. Upozorenje: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat. Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od vlage.